نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک
رنگ آکریلیک یکی از پرطرفدارترین رنگهای ساختمانی در سرتاسر جهان است. احتمالاً برای شما هم پیش آمده است که قصد داشتهاید محیط زندگی خود را رنگ کنید و با این سؤال مواجه شده باشید که تفاوت رنگ آکرلیک با دیگر رنگهای ساختمانی چیست و یا به اصطلاح، اصلاً چرا باید از رنگ اکریلیک استفاده کنم؟ در این مقاله از سازه چی تصمیم گرفتهایم به سراغ بررسی صفر تا صد رنگ اکریلیک نقاشی ساختمان برویم، تمام مزایا و معایب این رنگ را مرور کنیم و در انتها بیاموزیم که چگونه از این رنگ برای نقاشی ساختمان استفاده کنیم.انواع رنگ آکرلیک ساختمانی
رنگ اکریلیک ساختمانی در انواع مختلفی تولید میشود. از حدود پنجاه سال پیش و با پیشرفت تکنولوژی در حوزه تولید رنگ، انواع مختلفی از رنگ اکریلیک ساختمانی پدید آمد. ما قصد داریم که انواع رنگهای اکریلیک را بررسی کنیم، اما قبل از این کار باید اول با خود رنگ اکریلیک آشنا شویم.رنگ اکریلیک ساختمانی یکی از رنگهای پراستفاده در صنعت رنگ است و که به وفور برای رنگآمیزی ساختمان از آن استفاده میشود. این رنگ بر پایه آب تولید شده است و ویژگیهایی نظیر شستشوی آسان، مقاومت بالا، انعطاف و قیمت پایین را در اختیار خریداران میگذارد. رنگ اکریلیک عموماً برق کمتری از رنگ روغنی دارد، اما بو ندارد و محافظ محیطزیست است و استفاده از آن در تمامی محیطها (از جمله فلز، چوب، بتن، سیمان، آجر، گچ و ...) مناسب است. همچنین این رنگها به سرعت خشک میشوند و در نتیجه وقت کمتری برای نقاشی ساختمان از شما میگیرند.
سه نوع مختلف اکریلیک نقاشی ساختمان شامل رنگ اکریلیک براق، رنگ اکریلیک نیمه براق و رنگ اکریلیک مات است. هر کدام از این رنگها خصوصیاتهای ویژه خودشان را دارند و با مزایا و معایبی که دارند، برای استفادههای متفاوتی مناسب هستند.
رنگ آکرلیک مات
یکی از سه نوع اصلی رنگ اکریلیک نقاشی ساختمان، نوع مات است. رنگ اکریلیک مات به این جهت که مقاومت و دوام بالاتری به نسبت دیگر رنگهای اکریلیک نقاشی ساختمان از خود نشان میدهد، به وفور در نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک قرار میگیرد. اکریلیک مات قابلیت شستشو و دوام بالایی دارد و استفاده از آن مناسب مکانهایی مانند دیوار اتاقها و خانهها است.از آنجایی که رنگ اکریلیک مات به سرعت خشک میشود، هنگام استفاده باید سریع باشید. همچنین خوب است که به زیرسازی رنگ اکریلیک نقاشی ساختمان توجه کامل را داشته باشید تا بتوانید قابلیت شستشوی این رنگ با آب را افزایش دهید. شما میتوانید از از رنگ روغن یا پریمر مخصوص برای زیرسازی رنگ اکریلیک مات استفاده کنید.
استفاده از این رنگ در تمام سطوح برای شما ممکن است، اما کاربرد اصلی آن برای دیوارهای گچی است. پوششدهی این رنگ در کنار بافت مخصوص آن، باعث میشود که چینهای دیوارها و یا آسیبها و فرورفتگیها به چشم نیاید و دیوارها و سطوحی که از این رنگ برای رنگآمیزی آنها استفاده شده است، صاف و یکدست نمایان شوند.
رنگ آکرلیک نیمه براق
نوع دوم رنگ اکریلیک نقاشی ساختمان، اکریلیک نیمه براق است که با نام رنگ آکرلیک نیمه مات نیز شناخته میشود. این رنگ با تغییر ساختار شیمیایی، به حالت براق درآمده است و مزایای آن به کلی از رنگ اکریلیک مات متفاوت است.اول از همه، رنگ آکرلیک نیمه مات یا نیمه براق چسبندگی قدرتمندتری از رنگ اکریلیک مات دارد. این رنگ راحتتر به دیوار میچسبد و در نتیجه نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک نیمه براق از آن برای سطوحی مانند چوب و فلز آسانتر خواهد بود. چسبندگی این رنگ به شما تضمین میکند که آکرلیک نیمه مات، در برابر لکه و آسیب محیطی مقاوم خواهد بود.
یکی از اصلیترین دلایل محبوبیت رنگ آکرلیک نیمه مات در نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک این است که این رنگ در برابر کپک، لکه و زنگزدگی مقاوم است. هرچند که اکریلیک نیمه براق به درخشش رنگ نفتی روغنی نزدیک شده است، اما همچنان از نظر زیستمحیطی نمره بالایی میگیرد و بوی نامطبوعی ندارد. همچنین قابلیت شستشوی این رنگ بیشتر از نوع مات است و دست شما را برای انعطافپذیری در نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک باز میگذارد.
البته که اکریلیک نیمه براق بیعیب نیست. از آنجایی که این رنگ براق و درخشان است، استفاده از آن برای مکانهایی مانند سقفها و دیوارهای خارجی ظاهر خوبی نخواهد داشت و آسیبها و ناهمواریهای محیط را به چشم میآورد. قیمت بالاتر به نسبت رنگ اکریلیک مات را نیز میتوانیم یکی دیگر از معایب این رنگ بدانیم.
رنگ آکرلیک براق
بهترین رنگ اکریلیک نقاشی ساختمان برای استفاده در نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک، نوع براق آن است. رنگ اکریلیک براق قابلیت شستشوی بسیار بالایی دارد و چسبندگی آن در بالاترین حد ممکن است. دوام و مقاومت این رنگ در برابر تهدیدهای محیطی نظیر کپک، لکه و زنگزدگی بسیار بالاتر از دیگر رنگهای اکریلیک است. ظاهر این رنگ بعد از اجرا شفاف و براق است، درحالی که رنگ اکریلیک نقاشی ساختمان مات بعد از اجرا کمی از قدرت رنگی خود را از دست میدهد. همچنین این رنگ خاصیت ضد قارچ و باکتری دارد و میزان پوششدهی آن بالا است، یعنی شما با مقدار کمی رنگ میتوانید متراژ زیادی از دیوار و یا سطوح را رنگ کنید.به طور کلی این رنگ معایب خاصی ندارد، اما چند ویژگی رنگ اکریلیک براق ممکن است باعث شود که تعدادی از افراد برای رنگآمیزی تمام سطوح از آکرلیک براق استفاده نکنند. اول از همه، اکریلیک براق گرانتر از دیگر رنگهای اکریلیک نقاشی ساختمان است، چراکه فرآیند تولید گرانتری را تجربه کرده و ظاهر نهایی آن نیز زیباتر خواهد بود. همچنین از آنجایی که این رنگ درخشش بهخصوصی دارد و نور طبیعی و مصنوعی را به چشم برمیگرداند، شاید انتخاب آن برای رنگآمیزی مکانهایی مانند سقفها و دیوارهایی که دارای فرورفتگی و آسیب هستند آنچنان مناسب نباشد.
کاربرد انواع رنگ اکرلیک دیوار
حالا که انواع رنگ اکریلیک ساختمانی را بررسی کردیم، خوب است که درباره کاربرد هرکدام از آنها در نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک نیز اشاره کنیم. اول از همه، شما از رنگ اکریلیک ساختمانی مات میتوانید برای رنگآمیزی محیطهایی مانند دیوارهای داخلی، دیوارهای خارجی، سقفها، قفسههای کتابخانه و میزها و صندلیها استفاده کنید. این رنگ شاید در شکل نهاییاش رنگ چشمگیری نباشد، اما برای استفاده بر روی تمامی سطوح مناسب است و قیمت ارزان آن باعث میشود که بتوانید حجم زیادی از آن را برای رنگآمیزی تمام محیطها خریداری کنید.
خوب است که از رنگ اکریلیک نیمه براق برای رنگآمیزی مکانهایی نظیر دیوار محل کار، دیوار اتاق اعضای کوچکتر خانواده، حمام و سرویس بهداشتی و کابینتها استفاده کنید. از آنجایی که این رنگ درخشان است و در طول زمان دوام و گیرایی رنگی خود را از دست نمیدهد، استفاده از آنها در مکانهایی که به سادگی توجه چشمها را به خود جلب میکند میتواند انتخاب درستی باشد. درخشش این رنگها نیز میتواند به عنوان یک عنصر دکوراسیون نیز مورداستفاده قرار گیرد. استفاده از این رنگ برای نمای بیرونی ساختمان نیز میتواند مناسب باشد (چراکه در برابر تغییرات محیطی مقاوم است) اما آن را پیشنهاد نمیکنیم. قیمت بالاتر رنگ اکریلیک ساختمانی نیمه براق ممکن است برای استفاده در نمای بیرونی ساختمان مناسب نباشد، چراکه شما مجبور به خریداری حجم زیادی از رنگ برای رنگآمیزی محیط بیرونی خواهید بود.
و در انتها، از رنگ اکریلیک ساختمانی براق میتوانید برای مکانهایی استفاده کنید که بیشترین اهمیت را در خانه دارند. از این رنگ بر روی دیوارهایی استفاده کنید که یا بدون آسیب هستند، و یا آسیبهای آنها (فرورفتگیها و ترکها) توسط زیرسازی پوشانده شدهاند. نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک ساختمانی براق برای مکانهایی مانند دیوار آشپزخانه، حمام و سرویس بهداشتی مناسب است. این رنگها توجه چشمها را جلب میکند و همواره محیط را پرانرژی و مرطوب نشان میدهند. از آنجایی که پوششدهی این رنگ زیاد است و مقاومت آن در برابر لکه و کپک بالا است، میتوانید از آن برای رنگآمیزی کابینتها و دیوارهای آشپزخانه استفاده کنید.
بهترین رنگ آکرلیک برای نقاشی ساختمان
به طور کلی بهترین رنگ اکریلیک ساختمانی برای نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک، نوع براق آن است. این رنگ دوام بالایی دارد و آنقدر قابلیت شستشوی قدرتمندی دارد که بتوانید انعطاف بالایی در رنگآمیزی از خود نشان دهید. همچنین نوع براق اکریلیک ساختمانی، ظاهری بسیار شفاف و دلنشین دارد و استفاده از آنها در محیطهایی مانند آشپزخانه و یا پذیرایی که میخواهید غرق حس زندگی و تازگی باشد بسیار کاربردی است. با این وجود، قیمت بالاتر رنگ اکریلیک ساختمانی براق به نسبت دیگر رنگهای اکریلیک ممکن است که استفاده از این رنگ را برای تمام قشرها ممکن نکند.در صورتی که به رنگ اکریلیک براق دسترسی ندارید و یا قصد رنگآمیزی محیطهایی مانند سقفها و یا نمای بیرونی ساختمان را دارید، میتوانید به سراغ نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک ساختمانی مات یا نیمه براق بروید. نکتهای که درباره رنگهای اکریلیک لازم است بدانید این است که هرچه رنگ شما ماتتر باشد، قابلیت شستشوی رنگ نیز کاهش مییابد. در نتیجه زمانی که به سراغ نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک ساختمانی مات میروید، نباید انتظار داشته باشید که بتوانید این رنگ را به سادگی از روی سطوح پاک کنید. در نتیجه میتوانید از رنگ مات برای دیوارهایی که آسیب و فرورفتگی دارند و یا نباید زیاد در چشم باشند استفاده کنید. مکانهایی نظیر دیوارهای اتاق خواب و یا سقف خانه، از اصلیترین کاربردهای رنگ اکریلیک ساختمانی مات هستند. نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک نیمه براق را نیز میتوانید بر روی سطوحی نظیر چوب و فلز اعمال کنید. این رنگ دوام بالایی دارد و از آنجایی که ضدقارچ، لکه و زنگزدگی است، میتواند دوام چندین ساله را برای شما به ارمغان بیاورد.
مراحل نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک
نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک ساختمانی به معنای رنگآمیزی دیوارهای محل زندگی و یا کسبوکار است، در نتیجه در اینجا چگونگی رنگآمیزی با اکریلیک ساختمانی را در محیطهایی نظیر دیوار و سقف را آموزش میدهیم.شما ابتدا باید سطوح دیوار گچی را برای رنگ اکریلیک ساختمانی آماده کنید. توجه داشته باشید که هر مانعی نظیر چربی و گرد و غبار میتواند مانع چسبندگی رنگ اکریلیک و اجرای کارکرد درست رنگ شود. همچنین دیوار را کاملاً از نظر سلامت بررسی کنید و هرگونه نقصی را با استفاده از ملات مناسب و سمبادهکشی تعمیر کنید. برای سمبادهزنی دیوارهایی که میخواهیم رنگ اکریلیک ساختمانی را بر روی آنها اعمال کنیم، عموماً از سمبادههایی با شمارههای 80، 120 و 180 استفاده میشود. بعد از سمبادهکشی، یکبار دیوار را گردگیری کنید و سپس رنگآمیزی را آغاز کنید.
سپس از رنگ، رزین اکریلیک، لاتکس و یا رنگ روغن به عنوان رنگ اولیه استفاده کنید و سپس رنگ اکریلیک ساختمانی را بر روی آنها اعمال کنید. با استفاده از رنگ لاتکس و یا روغن به عنوان رنگ اولیه بر روی دیوار، شما قابلیت شستشوی رنگ را افزایش میدهید. با وجود اینکه رنگ اکریلیک بدون بو و مواد شیمایی است، اما توصیه میکنیم که هنگام رنگآمیزی اکریلیک از دستکش، ماسک و عینک استفاده کنید تا خطر رنگ اکریلیک را به کمترین حد ممکن کاهش دهید. در اینجا خوب است اشاره کنیم که اکریلیک نقاشی ساختمان به سرعت خشک میشود، در نتیجه اگر این رنگ بر روی لباس و یا پوست شما ریخت، به سرعت آن را با آب گرم و یا صابون پاک کنید.
عملیات نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک را با استفاده از غلطک کمپرز انجام دهید تا بیشترین پوششدهی بر روی دیوار را به راحتترین شکل ممکن اعمال کنید. از آنجایی که قلمخوری رنگ اکریلیک کمتر از دیگر رنگهای موجود در بازار است، توصیه میکنیم هنگام استفاده از این رنگ فقط از غلطک استفاده کنید.
طریقه زدن رنگ اکریلیک به دیوار
مورد جالبی که باید بدانید این است که غلظت رنگ اکریلیک به سادهترین شکل ممکن قابلتنظیم است. شما با استفاده از آب و همزدن آب در رنگ اکریلیک، میتوانید میزان غلظت این رنگ را تغییر دهید. توجه داشته باشید که نهایت میزان آبخوری رنگ اکریلیک 20 درصد حجم رنگ است و بیشتر از آن، ممکن است که ساختار رنگ را دگرگون کند و کاربرد آن را از بین ببرد. میزان غلظت کم یا زیاد رنگ اکریلیک دیوار ، بازهم بر قلمخوری آن تأثیری ندارد و شما همچنان باید از غلطک رنگ استفاده کنید.رنگ اکریلیک دیوار را درون سینی بریزید و بعد از اینکه غلطک را به رنگ اکریلیک آغشته کردید، ابتدا کنج و حاشیه دیوار را رنگ کنید و سپس به سراغ بخشهای مرکزی بیایید. سعی کنید هنگام رنگآمیزی بخشهای مرکزی، نقطه ورود و خروج را به دقت مشخص کنید و نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک خود را به شکل یکدست انجام دهید. در انتها، حداقل یک دست دیگر رنگ را بر دیوار اعمال کنید تا رنگ به دیوار بنشیند و رنگ حقیقی خود را آشکار کند.
ابزار نقاشی ساختمان با رنگ آکریلیک ساختمانی
سؤالی که ممکن است برای شما پیش بیاید این است که اصلیترین ابزار نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک دیوار چیست. در پاسخ باید بگوییم که غلطک رنگ اکریلیک، بهترین ابزار برای اعمال رنگ اکریلیک دیوار است. از آنجایی که این رنگ قلمپذیری پایینی دارد، استفاده از قلممو چسبندگی بسیار بالا را به همراه سرعت پایین کار برای شما فراهم میکند که ممکن است عملیات نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک را برای شما طولانی کند. برای رنگ اکریلیک پیشنهاد میکنیم از غلطک رنگ استفاده کنید و در صورتی که غلطک در اختیار نداشتید، از ایرلس استفاده کنید. ایرلس رنگ، رنگ اکریلیک دیوار را به صورت یکدست و باکیفیت بر دیوار اعمال میکند و بهترین جایگزین برای غلطک است.
مزایای رنگ آکرلیک برای رنگ آمیزی دیوار خانه
مزایای چشمگیر رنگ اکریلیک دیوار باعث شده است که نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک بسیار مناسب دیوار خانه باشد. رنگ اکریلیک دیوار ضد اب است و بیشترین مقاومت و دوام را در برابر عوامل محیطی آسیبزا از خود نشان میدهد. رنگ اکریلیک ضد رطوبت است و هرچه از انواع براقتری استفاده کنید، انعطاف بیشتری در رنگآمیزی دیوار خانه خواهید داشت. همچنین خوب است اشاره کنیم که رنگ اکریلیک دیوار قابل شستشو نیز میباشد.اما چرا نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک اولین انتخاب خریداران برای رنگآمیزی خانه است؟ پاسخ در دو واژه دوام و زیبایی خلاصه شده است. ما قبلتر به دوام بالایی این رنگ در برابر کپک و زنگزدگی پرداختیم و پایه آب بودن این رنگ را یکی از بهترین ویژگیهایش دانستیم. همچنین زیبایی و گیرایی این رنگ در محیطهایی نظیر کابینتها و دیوارهای آشپزخانه را نیز بررسی کردیم و گفتیم که هرچه از رنگ اکریلیک براقتر استفاده کنیم، تصویر شفافتری از رنگ به دست خواهیم آورد. با این وجود، قیمت پایین رنگ اکریلیک دیوار یکی از اصلیترین علتهایی چرایی محبوبیت این رنگ در میان خریداران است. رنگهای اکریلیک (از هر نوعی) کمترین قیمتهای ممکن را در بازار رنگ دارند و بهترین انتخاب برای رنگآمیزی محیطهایی با متراژ بالا به شمار میروند.
معایب نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک
از اصلیترین معایب نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک میتوانیم به ماندگاری و دوام کمتر از رنگ روغنی اشاره کنیم. همچنین این رنگ به سختی بر روی سطوح براق اعمال میشود. با این وجود دوام چندین سالهی رنگ اکریلیک میتواند این معایب را به خوبی جبران کند.چنانچه می خواهید نقاشی ساختمان با رنگ روغن را هم بررسی کنید تا مقایسه کاربردی بین این دو داشته باشید، به لینک مربوطه مراجعه نمایید.