نقاشی ساختمان با رنگ روغن

رنگ روغن یکی از محبوب‌ترین رنگ‌های ساختمانی برای نقاشی ساختمان در ایران و جهان است. رنگ روغن محبوبیتی انکارناپذیر در دنیا دارد. این رنگ سال‌های سال است که به عنوان اولین انتخاب ساختمان‌سازها و نقاشان ساختمان برای رنگ کردن دیوار به کار می‌رود. در این مقاله از سازه چی تصمیم گرفته‌ایم به صفر تا صد رنگ روغن بپردازیم و پی ببریم که چرا این رنگ تا این حد در میان مصرف‌کنندگان محبوب است. همچنین در انتهای مقاله به صورت کامل کاربرد رنگ روغن و چگونگی اعمال آن بر دیوار را به شما آموزش می‌دهیم. 
نقاشی ساختمان با رنگ روغن

انواع رنگ روغن دیوار 

رنگ روغن نقاشی ساختمان یک رنگ شیمیایی است که پایه حلال نفتی به شمار می‌رود. این رنگ در انواع مختلفی تولید می‌شود که هرکدام از آن‌ها با خاصیت‌هایی که دارند، برای استفاده‌های مختلف مناسب هستند. انواع رنگ روغن دیوار به شرح زیر هستند.
  • رنگ روغن مات
  • رنگ روغن براق 
  • رنگ روغن نیمه‌براق
 این سه نوع رنگ روغن به عنوان سه نوع اصلی رنگ روغنی دیوار در نقاشی ساختمان شناخته می‌شوند. تفاوت‌های این انواع رنگ آن‌قدری زیاد است که هرکدام از آن‌ها قیمت‌های متفاوت خودشان را در بازار دارند. در اینجا نگاهی داریم به تمامی این تفاوت‌ها تا پی ببریم که کدام نوع از رنگ روغن بهترین است.

رنگ روغن براق 

رنگ روغن براق عموماً برای رنگ‌آمیزی چارچوب‌های در و دستگیره‌ها به کار می‌رود، چراکه خاصیت درخشش بسیار بالایی دارد. اگر که از رنگ براق برای نقاشی ساختمان با رنگ روغن روی دیوارها و سقف‌ها استفاده کنید، مشاهده می‌کنید که این رنگ تا حد زیادی نور مصنوعی و طبیعی را به چشم شما بازتاب می‌دهد. این خاصیت رنگ روغن براق باعث می‌شود که استفاده از این رنگ برای رنگ‌آمیزی دیوارها و سقف‌های خانه‌های مسکونی آنچنان مناسب نباشد و از آن برای رنگ‌آمیزی دستگیره درها و چارچوب پنجره‌ها استفاده شود. با این حال نقاشی ساختمان رنگ روغنی براق برای رنگ‌آمیزی کف زمین، دیوارها و سقف‌های محیط‌های کسب‌و‌کار نظیر تالارهای عروسی و یا رستوران‌ها پرکاربرد هستند. نقاشی ساختمان با رنگ روغن براق خاصیت پوشش بالایی دارد، یعنی اینکه با مقدار کمی رنگ می‌توانید بخش زیادی از دیوار و سقف را رنگ کنید. این موضوع باعث می‌شود که شما برای رنگ‌آمیزی چارچوب‌های موردنظر، تنها به یک قوطی رنگ‌ روغن براق نیاز داشته باشید.
همچنین خوب است یادآوری کنیم که نقاشی ساختمان رنگ روغنی در مواجه با آب سریع‌تر پاک می‌شود و از دیگر رنگ‌های روغنی بهداشتی‌تر است. استفاده از این رنگ برای محیط‌های دارای رطوبت‌ نیز پرکاربرد است و به راحتی لکه‌های دیوار را زیر لایه گچ پنهان می‌کند.
 

کاربرد رنگ روغن براق در نقاشی ساختمان 

از آن‌جایی که رنگ روغن براق حداقل VOC ممکن را دارد، نقاشی ساختمان رنگ روغنی براق برای مکان‌هایی نظیر چارچوب‌های در و پنجره بهترین انتخاب است. نقاشی ساختمان رنگ روغنی براق دوام بسیار بالاتری از دیگر انواع رنگ روغن دارد و شما می‌توانید از آن برای رنگ کردن محیط‌هایی استفاده کنید که به طور معمول از نور مصنوعی و طبیعی محروم هستند. نقاشی ساختمان با رنگ روغن براق باعث می‌شود که نور محیطی دوچندان شود. نکته جالبی که درباره این رنگ باید بدانید این که هرچه رنگ روغن براق بیشتر براق شود، خاصیت بازتاب‌دهندگی‌اش نیز افزایش پیدا می‌کند و در نتیجه محیط موردنظر را بیشتر در نور غرق می‌کند. رنگ روغن براق در برابر رطوبت مقاوم است و به عنوان یک عایق در برابر زنگ‌زدگی و خوردگی فلزات به کار می‌رود. اگر از رنگ روغن براق برای نقاشی ساختمان رنگ روغن استفاده می‌کنید، می‌توانید انتظار داشته باشید که به علت ویژگی‌های ظاهری این رنگ، محیط شما همیشه مرطوب و تمیز به نظر برسد. همچنین نقاشی ساختمان رنگ روغنی سطوحی صاف و روان روی دیوارها و چارچوب‌ها ایجاد می‌کند و نقص‌ها و ایرادات کوچک فضا را می‌پوشاند و در نتیجه یکی از بهتری رنگ‌های روغن برای نقاشی ساختمان رنگ روغن به شمار می‌روند. شما برای حمام‌ها و اتاق‌های بچه‌ها می‌توانید از رنگ روغن براق استفاده کنید. همچنین استفاده از این رنگ بر روی کابینت‌ها، دیوار راهروها، اتاق‌نشیمن، درب‌های گاراژ و قفسه‌های کتاب بسیار ظاهر جذابی ایجاد می‌کند. البته نباید فراموش کنیم که استفاده‌ی اصلی رنگ روغن براق، بر روی چارچوب‌های در و پنجره است. جالب‌ترین نکته درباره رنگ روغن براق این است که این رنگ، بر روی ماسه هم قابل‌اجرا است! شما برای خرید رنگ روغن براق می‌توانید به این لینک مراجعه کنید.
رنگ روغن براق در نقاشی ساختمان

رنگ روغن نیمه براق 

نقاشی ساختمان رنگ روغن از نوع نیمه براق، عموماً به عنوان لایه‌های آخری بر روی رنگ آستر به کار می‌رود تا از محیط در برابر خوردگی حفاظت کند. نوع تینر رنگ روغن نیمه براق از نوع حلال‌های آلیفاتیک است و شدت درخشندگی این رنگ قابل تنظیم است. از آن‌جایی که این رنگ درخشندگی بالایی ندارد، پس به راحتی به محیط‌هایی مانند دیوار و یا سقف می‌چسبد، در نتیجه نقاشی ساختمان با رنگ روغن نیمه براق راحت‌تر از رنگ براق است. از اصلی‌ترین مزایای این رنگ می‌توانیم به پوشاندن سطوح لکه و ایرادات جزئی دیوار اشاره کنیم که باعث می‌شود مصرف‌کنندگان به وضوح از این رنگ برای نقاشی ساختمان رنگ روغن در خانه‌های مسکونی استفاده کنند. همچنین نقاشی ساختمان رنگ روغن از نوع نیمه براق، به نسبت رنگ مات پاکیزه‌تر است و به سادگی می‌شود آن را تمیز کرد، در نتیجه می‌تواند عملیات نقاشی ساختمان با رنگ روغن را برای شما آسان‌تر از حد معمول کند. با وجود تمام این ویژگی‌های مثبت، نقاشی ساختمان رنگ روغن از نوع نیمه براق ممکن است زمانی که بر روی دیوارهای آسیب‌دیده یا سرشار از لکه اعمال می‌شود، ایرادات آن را نمایان کند. اصولاً هرچه رنگ براق‌تر باشد، به علت جلب توجه به شکل سطح دیوار، استعداد بیشتری برای نشان دادن نقص‌های دیوار دارد. 

کاربرد رنگ روغنی نیمه براق در نقاشی ساختمان 

نقاشی ساختمان با رنگ روغن نیمه براق در اتاق‌ها و پذیرایی‌ها بسیار رایج است. این رنگ آسان‌تر از رنگ روغن براق اعمال می‌شود و علاوه بر پوشش بالا، در برابر رطوبت و خوردگی مقاوم است. چنین ویژگی‌هایی در کنار درخشندگی معقول، باعث می‌شود که نقاشی ساختمان رنگ روغن از نوع نیمه براق برای بسیاری از مصرف‌کنندگان منطقی‌تر از اعمال رنگ روغن براق بر روی دیوارها باشد. شما همچنین از این رنگ می‌توانید برای رنگ‌آمیزی چارچوب‌های دیوار و پنجره، اثاثیه‌ی چوبی و قفسه‌های کتابخانه استفاده کنید. هنگام نقاشی ساختمان با رنگ روغن نیمه براق می‌توانید از ابزار مرسوم رنگ‌آمیزی استفاده کنید، اما توجه داشته باشید که هنگام نقاشی ساختمان رنگ روغن، از استعمال سیگار و خوردن و آشامیدن مواد غذایی خودداری کنید و حتماً از ماسک استفاده کنید، چراکه ممکن است محتویات شیمیایی این رنگ وارد بدن شما شوند.

رنگ روغن نیمه براق در نقاشی خانه

رنگ روغن مات 

آخرین نوع از رنگ‌های روغنی، رنگ روغن مات است. از آن‌جایی که این رنگ حلال تینر است، در نتیجه مقاومت بالایی در میان دیگر رنگ‌های روغن از خود نشان می‌دهد. این رنگ به طور کلی قیمت کمتری از دیگر رنگ‌های روغن دارد و همین موضوع باعث محبوبیت آن در میان خریداران شده است. رنگ روغن مات تراکم بسیار بالایی دارد و در نتیجه می‌تواند مساحت وسیع‌تری از دیوار و سقف را هنگام نقاشی ساختمان رنگ روغن پوشش دهد. همچنین با نقاشی ساختمان رنگ روغن از نوع مات، شما می‌توانید راحت‌تر از رنگ روغن براق، لایه‌های بیشتر را بر روی دیوار اعمال کنید.
کمتر پیش می‌آید که از رنگ روغن مات به طور تک‌رنگ در نقاشی ساختمان رنگ روغنی استفاده شود و عموماً آن را هنگامی استفاده می‌کنند که با رنگ روغن براق ترکیب کرده باشند. ترکیب این دو رنگ هزینه شما را کاهش می‌دهد و شما را از مزایای رنگ روغن براق نیز بهره‌مند می‌کند.

کاربرد رنگ روغن مات در نقاشی ساختمان 

بیشترین کاربرد رنگ روغن مات برای محیط‌های چوبی، فلزی و گچی است. در صورتی که این رنگ را بدون ترکیب با رنگ روغن براق استفاده می‌کنید، باید زمان بیشتری را به عملیات نقاشی ساختمان با رنگ روغن مات اختصاص دهید. زمان خشک‌شدن تقریبی این رنگ، چیزی در حدود 8 ساعت است. در نتیجه می‌توانیم خشک‌شدن سریع‌تر (به نسبت رنگ روغن براق) را یکی از دیگر مزیت‌های رنگ روغن مات بدانیم. استفاده از رنگ روغن مات در نقاشی ساختمان با رنگ روغن، مناسب دیوارهایی است که متراژ بالایی دارند. شما می‌توانید از این رنگ برای رنگ‌آمیزی مکانی مانند اتاق‌خواب استفاده کنید، چراکه این رنگ درخشندگی و نور را بازتاب نمی‌دهد و می‌تواند انتخاب مناسبی برای مکان‌هایی باشد که دوست دارید تاریکی و آرامش خود را حفظ کنند. تنوع رنگی رنگ روغن مات بالا است و شما به انواع رنگ‌ها در پالت‌های رنگی مختلف دسترسی خواهید داشت. 
برای نقاشی ساختمان با رنگ روغن مات خوب است ترکیب رنگ روغنی 50 درصد مات و 50 درصد براق را در نظر داشته باشید. بهره‌مندی از رنگی که از روغن براق 70 درصد و رنگ روغن 30 درصد به دست آمده باشد، می‌تواند برای مکان‌هایی مانند درب‌های چوبی مناسب‌تر باشد. ما استفاده از ترکیب رنگ روغن 30 درصد براق و 70 درصد مات را برای مکان‌هایی نظیر سقف حمام و آشپزخانه پیشنهاد می‌کنیم.
کاربرد رنگ روغن مات در نقاشی ساختمان

بهترین رنگ روغن برای دیوار خانه

تا به اینجا سه نوع اصلی رنگ روغن در بازار را بررسی کردیم. اما رنگ روغن مناسب برای دیوار کدام است؟ پاسخ این سوال تا حد زیادی به سلیقه شما، و آن تصویری که می‌خواهید دیوار خانه‌تان در نهایت از خود نشان بدهد بستگی دارد. رنگ روغن مناسب برای دیوار، رنگی است که بتوان در پذیرایی، آشپزخانه، حمام و دستشویی، اتاق خواب و انباری از آن استفاده کرد. آیا چنین رنگی وجود دارد؟ آیا رنگ روغنی وجود دارد که استفاده از آن در همه‌ی مکان‌ها مناسب باشد؟ پاسخ مطلقاً خیر است. هر کدام از انواع رنگ روغن نقاشی ساختمان مناسب بخشی از خانه است و نمی‌توان از یک رنگ به‌خصوص، برای مثال رنگ روغن براق در همه‌جای خانه استفاده کرد (تصور کنید به هرجای خانه که نگاه می‌کنید، درخشش و تابندگی نور را می‌بینید!). در نتیجه شما باید رنگ هر بخش از خانه را با دقت انتخاب کنید تا بتوانید بهترین تأثیر ممکن را ایجاد کنید و از مزیت‌های هرکدام از این رنگ‌ها نیز بهره‌مند شوید.

رنگ روغن دیوار پذیرایی 

عموماً محیط‌های پذیرایی بزرگ هستند و اولین محیطی هستند که مهمان با آن مواجه می‌شود، در نتیجه باید برای انتخاب رنگ آن دقت لازم را به خرج دهید. اگر می‌خواهید منزل را غرق نور نشان دهید و از دوام بالا بهره‌مند شوید، می‌توانید از رنگ روغن براق برای دیوار منزل استفاده کنید. نقاشی ساختمان با رنگ روغن نیمه براق می‌تواند برای شما ارزان‌تر تمام شود و عیوب دیوار را به خوبی بپوشاند. رنگ روغن مات نیز به عنوان یک رنگ روغن مناسب دیوار به شمار می‌رود، چراکه هزینه تمام‌شده‌ی کمتری از رنگ روغن براق دارد و می‌تواند لکه‌ها و سطوح ناهموار دیوار را به راحتی از دید خارج کند. نقاشی ساختمان با رنگ روغن براق بهتر است بر مکان‌های کوچک اعمال شود، چراکه با بازتاب نور باعث بزرگتر دیده‌شدن محیط می‌شود. شما می‌توانید برای دیوار مکان‌هایی نظیر پذیرایی (که عموماً بزرگ هستند) نقاشی ساختمان با رنگ روغن مات را اعمال کنید تا علاوه بر بهره‌مندی از دوام و مقاومت بالا، هزینه‌ی کمتری نیز برای خرید و اجرای رنگ صرف کنید.
رنگ روغن دیوار پذیرایی

رنگ روغن مناسب برای درب و پنجره ها 

یکی از مکان‌هایی که هنگام رنگ‌آمیزی کل خانه باید آن را در نظر داشته باشید، رنگ‌آمیزی درب‌ها و پنجره‌ها است. نقاشی ساختمان با رنگ روغن براق مناسب‌ترین رنگ برای چنین مکان‌هایی است. این رنگ با ایجاد درخشندگی و جذابیت، باعث می‌شود که درها و چارچوب پنجره‌ها (که هیچ‌وقت به عنوان یک عنصر دکوراسیون در نظر گرفته نمی‌شوند) در محیط بدرخشند و جذابیت دکوراسیون را دوچندان کنند. اعمال رنگ روغن براق بر روی چارچوب‌های پنجره‌ها و درها راحت‌تر است و دوام بالای این رنگ باعث می‌شود که اولین انتخاب شما رنگ روغن براق باشد. این رنگ می‌تواند به درها جذابیت ببخشند و به محیط عمق بدهد. اگر رنگ روغن براق در دسترس ندارید، می‌توانید از رنگ روغن نیمه براق استفاده کنید که قیمت ارزان‌تری به نسبت رنگ روغن براق نیز دارد. استفاده از این رنگ بر روی محیط‌های چوبی نظیر در و چارچوب پنجره مناسب است و مقاومت بالای آن در برابر لکه و رطوبت، می‌تواند آن را تبدیل به گزینه‌ای مناسب برای رنگ‌آمیزی چنین محیط‌هایی کند.

آموزش نقاشی ساختمان با رنگ روغن 

متأسفانه نقاشی ساختمان با رنگ روغن، یک امر تخصصی به شمار می‌رود که باید با حضور نقاش انجام شود. با این حال، تخصصی‌بودن نقاشی ساختمان با رنگ روغن به این معنا نیست که شما نمی‌توانید آن را بیاموزید! آموزش نقاشی ساختمان با رنگ روغن شامل چند مرحله کوتاه نظیر آماده‌سازی وسایل موردنیاز، زیرسازی دیوار و در نهایت اعمال رنگ روغن با ابزار مناسب می‌شود که در اینجا به بررسی آن‌ها می‌پردازیم. فراموش نکنید که هنگام انجام نقاشی ساختمان رنگ روغن، ماسک به صورت داشته باشید و از استعمال سیگار و خوردن و آشامیدن پرهیز کنید، چراکه ممکن است مواد شیمیایی/ نفتی رنگ روغن وارد بدن شما شود. همچنین قبل از آغاز نقاشی ساختمان با رنگ روغن بر دیوارها، بچه‌ها از محیط خارج کنید و تا حداقل 8 ساعت پس از اعمال رنگ بر دیوار به آن دست نزنید و آن را ترمیم نکنید، چراکه رنگ بافت اصیل خود را از دست می‌دهد و ممکن است چهره زشتی از دیوار و یا محیط رنگ‌آمیزی‌شده نمایش دهد. حالا خوب است به سراغ آموزش نقاشی ساختمان رنگ روغن برویم.
آموزش نقاشی ساختمان با رنگ روغن

مراحل نقاشی رنگ روغن ساختمان

در اینجا قصد داریم به صورت قدم به قدم مراحل رنگ روغن دیوار را بررسی کنیم. همان‌طور که بالاتر گفتیم با اینکه نقاشی ساختمان با رنگ روغن یک امر تخصصی به شمار می‌رود، اما با بهره‌مندی از آموزش نقاشی ساختمان رنگ روغن، شما هم می‌توانید نقاشی ساختمان با رنگ روغن را انجام دهید. اگر فکر می‌کنید که استفاده از ابزارهای رنگ‌آمیزی مانند قلمو برای شما سخت است، می‌توانید از ابزاری نظیر اسپری رنگ یا غلطک استفاده کنید که استفاده از آن‌ها به مراتب راحت‌تر از استفاده از قلمو است. مراحل نقاشی ساختمان رنگ روغن دیوار به شرح زیر است:
1.    لوازم خانگی و دکوراسیون را بپوشانید تا رنگ روی آن‌ها نریزد؛
2.    زیرسازی دیوار را انجام دهید تا دیوار برای اعمال رنگ روغن آماده شود؛
3.    قلمو، قلطک، حلال یا پاک‌کننده، کاردک و پارچه تمیزکننده را نزدیک محل رنگ‌آمیزی قرار دهید تا هنگام عملیات به آن‌ها دسترسی داشته باشید.
4.    استفاده از اسپری: شما می‌توانید از اسپری برای اعمال رنگ روغن بر دیوار و یا محیط استفاده کنید. کار با اسپری سریع‌تر از دیگر انواع ابزار رنگ‌آمیزی خواهد بود.
5.    استفاده از قلمو: با استفاده از قلمو شما می‌توانید محیط‌های کوچکی نظیر چارچوب‌های پنجره را به دقت رنگ کنید. در نتیجه اگر محیط موردنظر شما کوچک است، به جای استفاده از اسپری به سراغ قلمو بروید.
6.    استفاده از غلطک: استفاده از غلطک برای رنگ روغن به مهارت خاصی نیاز ندارد و شما می‌توانید به راحتی کار با آن را یاد بگیرید. با استفاده از غلطک شما می‌توانید محیط‌های بزرگ نظیر دیوار پذیرایی را به شکل یک‌دست رنگ کنید.بسته به رنگ روغنی که برای نقاشی ساختمان با رنگ روغن استفاده کرده‌اید، برای چندین ساعت نباید به دیوار دست بزنید و یا آن را ترمیم کنید. در نتیجه خوب است که هنگام رنگ‌آمیزی دیوار، تمام جزئیات را رنگ کنید تا دوباره سراغ رنگ‌کردن دیوار نروید تا بافت رنگ روغن آسیب نبیند. همچنین خوب است که قبل از آغاز نقاشی ساختمان با رنگ روغن، غلظت و درخشش رنگ را به طور کامل در نظر گرفته باشید تا در اواسط عملیات، ناگهان با ترکیب کردن رنگ خود با طیف مات یا براق، درخشندگی آن را دچار دگرگونی نکنید. 
مراحل نقاشی رنگ روغن ساختمان

چگونه دیوار را رنگ روغن بزنیم؟

سوالی که ممکن است برای شما پیش بیاید این است که چگونه رنگ روغن به دیوار بزنیم؟ شما برای نقاشی ساختمان با رنگ روغن نقاشی ساختمان می‌توانید از سه ابزار مختلف استفاده کنید: اسپری رنگ، قلمو و غلطک. هرکدام از این ابزارها مزایا و معایب خودشان را هنگام نقاشی ساختمان با رنگ روغن دارند. ما در قسمت آموزش نقاشی ساختمان رنگ روغن، قصد داریم به معرفی ابزارهای نقاشی ساختمان با رنگ روغن نیز بپردازیم.
ابتدا با اسپری رنگ شروع می‌کنیم. شما با استفاده از اسپری رنگ می‌توانید متراژهای زیاد را در کمترین زمان ممکن رنگ کنید، با این حال ممکن است در بعضی نقاط افت کیفیت را مشاهده کنید و یا نتوانید به سراغ محیط‌های کوچک‌تر نظیر پایه‌های صندلی و یا چارچوب‌های در بروید، چراکه اسپری رنگ عادت دارد محیطی با ابعاد بزرگ را با یک کلیک رنگ کند. در نتیجه اگر قصد رنگ‌آمیزی محیط‌های کوچک را دارید، می‌توانید از قلمو استفاده کنید. قلموها در ابعاد مختلف تولید می‌شود تا بتوانید برای محیط‌های مختلف از آن استفاده کنید. برای رنگ‌آمیزی مکان‌هایی نظیر پایه‌های میز، صندلی، کمد، قفسه‌های کتابخانه و یا درها و چارچوب‌های پنجره، می‌توانید به سراغ قلموهایی بروید که در ابعاد کوچک تولید شده‌اند تا بتوانید بیشترین کنترل ممکن را بر میزان رنگ‌دهی ابزار خود داشته باشید و اجرای ظریفی را رقم بزنید. 
در آخر، برای نقاشی ساختمان با رنگ روغن برای دیوارها و سقف‌ها می‌توانید از غلطک رنگ استفاده کنید. استفاده از غلطک‌ها بسیار آسان‌تر از قلمو است. غلطک‌ها به شما کمک می‌کنند که محیط موردنظر را به شکل یک‌دست رنگ کنید و کمترین ناهمواری را به نمایش بگذارید. در نتیجه می‌توانید از این ابزار هنگام استفاده از رنگ روغن مات بهره‌مند شوید و راحت‌ترین فرآیند نقاشی ساختمان با رنگ روغن را تجربه کنید.

طرز تهیه رنگ روغن برای دیوار 

تهیه دستی رنگ روغن برای نقاشی ساختمان به طور دستی آنچنان مرسوم نیست و افراد عادت دارند که رنگ روغن نقاشی ساختمان را به صورت آماده تهیه کنند. با این حال خبر خوب این است که شما می‌توانید رنگ روغن خود را به صورت دستی نیز تهیه کنید تا از آن در نقاشی ساختمان با رنگ روغن استفاده کنید. 
برای تهیه رنگ روغن برای دیوار به چه چیزهایی نیاز دارم؟
رنگدانه خام (پودر رنگ)، یک بطری روغن بذر کتان (یا روغن کنجد و یا روغن گردو)، یک عدد کاردک (یا لیسه)، مولر (برای ریز کردن رنگدانه‌ها) و صفحه گرانیتی یا شیشه‌ای برای ترکیب مواد. 
طرز تهیه رنگ روغن برای دیوار

چطوری رنگ روغن بسازم؟

ساخت رنگ روغن برای رنگ کردن دیوار مراحلی اصولی دارد که در اینجا همه‌ی آن‌ها را قدم به قدم بررسی میکنیم:
1.    برای یکنواخت و ریزکردن رنگدانه‌ها، آن‌ها را کاملا بکوبید؛ توجه داشته باشید که اگر رنگدانه‌ها به قدر کافی ریز نباشند، کیفیت نهایی کار کم خواهد شد. در نتیجه تا جایی که ممکن است رنگدانه‌ها را بکوبید تا ریز شوند.
2.    پودر را روی سطح شیشه‌ای یا گرانیتی بریزید و وسط آن را با انگشت خود خالی کنید؛
3.    چند قطره روغن به ترکیب اضافه کنید و با کاردک مخلوط کنید؛ 
4.    با کاردک و یا لیسه، رنگ را چند بار روی همان سطح شیشه‌ای یا گرانیتی باز کنید و دوباره آن را جمع کنید. آن‌قدری این کار را انجام دهید تا رنگ یک‌دست شود.
5.    رنگ شما آماده است. 
نکته‌ای که برای استفاده از رنگ روغن برای نقاشی ساختمان باید به آن توجه کنید این است که اگر مشاهده کردید که رنگ شما آن‌قدری که باید مات نیست، به آن کمی پودر رنگ‌آسیاب‌شده اضافه کنید و اگر بیش از حد مات بود، به آن چند قطره روغن اضافه کنید. همچنین اگر بعد از استفاده از رنگ، رنگ روغن شما اضافه آمد و خواستید مدتی بعد نیز از آن استفاده کنید، حتماً روی آن را فویل بکشید تا رنگ دوام خود را حفظ کند. باید دقت کنید که هوا به داخل رنگ راه پیدا نکند، وگرنه رنگ روغن دیوار غیرقابل‌استفاده خواهد شد. شما می‌توانید رنگ روغن دست‌ساز خود را با سرنگ داخل تیوب‌های مخصوص بریزید و یا رنگ را داخل کیسه‌های پلاستیکی که هیچ هوایی ندارند قرار دهید.

نحوه استفاده از رنگ روغنی و نحوه رنگ روغن زدن دیوار

بخشی از آموزش نقاشی ساختمان رنگ روغن شامل آموزش روش رنگ روغن زدن دیوار می‌شود. شما هنگام استفاده از رنگ روغن نقاشی ساختمان برای دیوارها باید چند نکته اساسی را به خاطر داشته باشید. عموماً اصلی‌ترین روش رنگ روغن دیوار، این است که شما ابتدا زیرسازی دیوار را انجام دهید و سپس رنگ روغن دیوار را روی آن اعمال کنید. 
ابتدا باید نقاطی از دیوار را که دارای ترک عمیق هستند شناسایی کنید و بعد از آماده‌سازی بتونه‌ها و استفاده از کاردک سعی کنید آن‌ها را بپوشانید تا بتوانید رنگ را بر دیوار اعمال کنید. اگر جسم و یا مانعی مانند پریز روی دیوار وجود دارد آن را بردارید تا دیوار تماماً یک‌دست شود تا شما بتوانید نقاشی رنگ و روغن ساختمان راحت و بی‌دردسری را تجربه کنید. حالا می‌توانید از رنگ روغن الیف به عنوان رنگ پرایمر بر روی دیوار استفاده کنید. با استفاده از این رنگ به عنوان پرایمر، شما مقاومت رنگ روغن دیوار را افزایش می‌دهید و طول عمر آن را بالا می‌برید. به عنوان آخرین مرحله قبل از آغاز نقاشی رنگ و روغن ساختمان، سنباده‌زنی دیوار می‌تواند برای شما مفید باشد. سنباده‌زنی می‌تواند ناهمواری‌هایی که از چشم شما پنهان مانده‌اند را نیز بپوشاند و دیوار را کاملاً برای اعمال رنگ روغن دیوار آماده کنند. حالا می‌توانید به سراغ استفاده از رنگ روغن برای نقاشی ساختمان بروید.
نحوه استفاده از رنگ روغنی
 

مزایای رنگ روغنی دیوار 

حالا که آموزش نقاشی ساختمان رنگ روغن به اتمام رساندیم، خوب است که مزایای نقاشی ساختمان رنگ روغنی را با هم مرور کنیم. زیبایی و دوام اصلی‌ترین مزیت‌های رنگ روغن نقاشی ساختمان به شمار می‌رود. رنگ روغن (چه براق و چه مات) بعد از اجرا زیبایی چشمگیری از خود نشان می‌دهند، چراکه به خوبی ناهمواری‌ها و لکه‌های دیوار را می‌پوشاند. رنگ روغنی براق از دیگر انواع رنگ روغنی جذاب‌تر است، چراکه نور و درخشش را به شکلی مسحورکننده بازتاب می‌دهد و باعث بزرگتر و دل‌بازتر دیده‌شدن محیط می‌شود. همچنین از آن‌جایی که این رنگ‌ها بر پایه نفت تولید شده‌اند، در نتیجه دوام و مقاومت بالایی در گذر زمان و در برخورد با رطوبت از خود نشان می‌دهند. استفاده از رنگ روغن برای نقاشی ساختمان، به شما این قابلیت را می‌دهد که در کمترین زمان ممکن رنگ روغن را با با استفاده از یک دستمال و آب پاک کنید. همچنین این رنگ‌ها با محیط سازگاری بالایی دارند و از آن‌جایی که ضدخوردگی زنگ‌زدگی هستند، از آن‌ها برای رنگ‌آمیزی محیط‌های فلزی و چوبی نیز استفاده می‌شود. خوب است یادآوری کنیم که رنگ روغن دیوار (چه مات و چه براق) چسبندگی بالایی بر روی دیوارهای گچی از خود نشان می‌دهد. آخرین مزیت رنگ روغن دیوار نیز، پوشش‌دهی بالای آن است که باعث می‌شود با میزان رنگ کم، بتواند محیط‌های زیادی را رنگ کنید. چنین مزیتی می‌تواند هزینه تمام‌شده‌ی رنگ را کاهش دهد و در بودجه شما صرفه‌جویی کند.
 

معایب رنگ روغنی ساختمان

اما خوب است که کمی از معایب نقاشی ساختمان با رنگ روغن نیز بگوییم تا مصرف‌کنندگان این رنگ، هنگام استفاده از رنگ روغن برای نقاشی ساختمان، دقیقاً بدانند که با چه نوع رنگی طرف هستند. اول از همه این‌که رنگ روغن بر پایه نفت تولید شده است و در نتیجه اصلاً با محیط زیست سازگاری ندارد و می‌تواند حتی برای سلامت انسان نیز مضر باشد. رنگ روغن همچنین بوی زننده‌ای دارد که می‌تواند تا هفته‌ها پس از رنگ‌آمیزی همچنان در محیط استشمام شود. همچنین شما قبل از استفاده از رنگ روغن برای نقاشی ساختمان، باید زیرسازی کاملی را انجام دهید که خودش وقت و بودجه‌ی جداگانه می‌طلبد.

نقاشی ساختمان رنگ روغن متری چند؟ 

بسیاری از افراد هستند که زحمت‌های نقاشی رنگ و روغن ساختمان را به خود نمی‌دهند و مستقیم به سراغ مراکزی می‌روند که خدمات نقاشی ساختمان با رنگ روغن را انجام می‌دهند. اگر شما از همین دسته افراد هستید، بهتر است که از جدیدترین نرخ‌های نقاشی ساختمان رنگ روغن در سال 1402 آگاه باشید. اگر همین امروز اقدام به استفاده از خدمات نقاشی ساختمان با رنگ روغن کنید، برای هر متر مربع باید 60 تا 110 هزار تومان بپردازید. البته در صورتی که بخواهید از زیرسازی گچ نیز بهره‌مند شوید، این هزینه از 65 تا 130 هزار تومان افزایش پیدا می‌کند. به طور کلی قیمت نقاشی ساختمان رنگ روغن از دیگر رنگ‌ها بیشتر است.

قیمت نقاشی رنگ روغن دیوار

شما برای انجام نقاشی رنگ و روغن ساختمان باید از جدیدترین قیمت‌های رنگ روغن دیوار در بازار آگاه باشید. رنگ روغن در سه نوع براق، مات و نیمه براق ارائه می‌شود و هرکدام از این رنگ‌ها قیمت‌های به‌خصوص خود را دارند. به طور کلی قیمت نقاشی ساختمان رنگ روغن، تحت تأثیر وامل زیادی نظیر برند تولیدکننده، حجم رنگ و ماندگاری رنگ است، اما به طور کلی می‌توانید هزینه‌ای حدود 200 تا 800 هزار تومان را برای خریداری گالن رنگ براق، 100 تا 700 هزار تومان را برای خریداری رنگ نیمه براق و 50 تا 400 هزار تومان را برای خریداری رنگ مات در نظر داشته باشید. شما برای خرید رنگ روغن ساختمانی، باید خرید از یک مرکز مطمئن را در نظر داشته باشید تا کمترین ضرر ممکن را متحمل شوید. ما در فروشگاه آنلاین کالای ساختمانی سازه چی محصولات بهترین برند‌ها را در حوزه رنگ روغن برای شما به ارمغان آورده‌ایم. شما از طریق این لینک می‌توانید نگاهی به قیمت نقاشی ساختمان رنگ روغن در سایت ما بیندازید.
قیمت نقاشی رنگ روغن دیوار

 

دستمزد نقاشی رنگ روغن ساختمان 

اگر قصد نقاشی ساختمان با رنگ روغن را دارید، خوب است که از قیمت نقاشی ساختمان رنگ روغن آگاه باشید. برای بهره‌مندی از رنگ باکیفیت و اعمال جذاب‌ترین رنگ روغن بر روی دیوارهای خانه، باید از نقاش حرفه‌ای برای نقاشی رنگ و روغن ساختمان استفاده کنید. امروزه هر نقاش با توجه به کیفیت کار و اعتباری که در هر شهر دارد، دستمزدهای مختلفی را برای نقاشی رنگ و روغن ساختمان از مشتریان طلب می‌کند، اما به طور کلی می‌توانیم هزینه‌ای بین 50 تا 120 هزار تومان برای رنگ‌آمیزی هر متر مربع را منطقی بدانیم. باز هم یادآوری می‌کنیم که فراموش نکنید این قیمت‌ها، به شدت تحت تأثیر اعتبار و کیفیت کار نقاش هستند. استفاده از خدمات سایت ما، به شما تضمین می‌کند که کمترین قیمت را با بیشترین کیفیت در اختیار خواهید داشت.

کالایی ثبت نشده است

جمع :0
قابل پرداخت :0
ثبت سفارش